کد خبر : 11272
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 تیر 1401 - 11:01
-

رئیس انستیتو پاستور ایران اعلام کرد

تجهیز ۱۲ آزمایشگاه تشخیص آبله میمونی / آمادگی تیم پاسخ سریع انستیتو پاستور

تجهیز ۱۲ آزمایشگاه تشخیص آبله میمونی / آمادگی تیم پاسخ سریع انستیتو پاستور
رییس انستیتوپاستور ایران با اعلام تجهیز ۱۲ مرکز آزمایشگاهی در کشور جهت تشخیص آبله میمونی، گفت: باتوجه به لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص به‌هنگام‌ موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری ارتوپاکس ویروس را طراحی کرد و تیم پاسخ سریع انستیتو پاستور برای آمادگی جهت پاسخ به اپیدمی‌های احتمالی این بیماری شکل گرفته است.

آبان نیوز : دکتر رحیم سروری در همایش علمی آبله میمونی، با بیان اینکه در حال حاضر شبکه بین‌المللی انستیتو پاستور شامل ۳۳ عضو است که همکاری خوبی در حوزه‌های تحقیقاتی و بهداشتی با یکدیگر دارند، گفت: بعد از جنگ اول جهانی و مباحثی که در کشور ما می‌گذرد، به جنگ دوم جهانی می‌رسیم، در ۱۲۹۸ مقارن با ۱۹۲۰ انستیتو پاستور ایران افتتاح می‌شود. انستیتو پاستور ایران به عنوان موسسه تحقیقاتی، تولیدی، آموزشی و خدماتی با هدف تامین بهداشت، سلامت جامعه و کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیر  فعالیت می‌کند و افتخار این را داشته که در طول یکصد سال اخیر خدمات مفیدی را ارائه کند.

سروری ادامه داد: در ۵۰ سال اول بخش‌های متنوعی در انستیتو پاستور شکل گرفته است؛ اعم از مایه‌کوبی، واکسیناسیون، اپیدمیولوژی، بخش‌های تشخیصی ویروس‌ها، باکتری‌ها و… و. .

وی با اشاره اقدامات انجام شده در تاریخ فعالیت انستیتو پاستور در کشور، افزود: اولین اقداماتی که در حوزه پیشگیری از بیماری در انستیتو پاستور اتفاق افتاد، مایه‌کوبی آبله بود. در بحث هاری در ۱۳۰۱ بخش ضدهاری در انستیتو پاستور شکل می‌گیرد. در زمینه عامل سل اقدامات وسیعی رخ می‌دهد. در زمینه بیماری‌هایی مانند حصبه که در آن زمان شیوع بالایی داشته، اقدامات خوبی انجام می‌شود. همچنین ۵ اپیدمی مربوط به وبا را انستیتو پاستور مدیریت کرده و واکسن شکل گرفته و استفاده می‌شود. این اقدامات ماندگار انستیتو پاستور است. در عین حال طاعون در کردستان شیوع می‌یابد که در این زمینه اقدام می‌شود و همچنان هم این مناطق به صورت مستمر رصد می‌شوند. در زمینه بیماری تب راجعه هم از جمله مواردی است که انستیتو پاستور اقدام کرده و همچنان هم تب‌های راجعه آندمیک را دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه بعدها در انستیتو پاستور اقدامات خوبی در زمینه آبله اعم از آبله انسانی، گاوی و مرغان برای تشخیص افتراقی انجام شد، گفت: بعدها با تولید و واکسیناسیونی که در آبله انجام شد، از اقدامات خوب انستیتو پاستور ایران است. به نوعی می‌توان گفت یکی از متولیان ریشه‌کنی آبله در منطقه خاورمیانه شرقی ایران است. در آن زمان واکسن‌های آبله‌ تولیدی انستیتو پاستور ایران در عراق، افغانستان و مصر استفاده شد. حتی برای فرانسه هم ارسال شد. رقمی حدود ۲۵۰ میلیون کودک از ۲۲ کشور واکسن‌های آبله تولید شده از سوی انستیتو پاستور را استفاده کرده‌اند. در بحث جذامیان هم آن زمان با کمک برخی کشورها در مشهد و تبریز و … مجذومین استقرار یافتند. موضوع پالایش آب شرب تهران هم از مشکلاتی بود که وجود داشت و بسیار مهم بود. بعدها قناتش را با توصیه‌های دانشمندان انستیتو پاستور پالایش کرده و آنالیز انجام دادند تا زمانیکه لوله‌کشی اتفاق افتاد.

رئیس انستیتو پاستور ایران، با بیان اینکه یک مرکز تولیدی در کرج داریم که ظرفیت‌های تولیدی مفیدی دارد، گفت: همچنین یک مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی خوبی در آنجا ایجاد شده که ناوگان و ظرفیت بسیار خوبی در سطح کشور است. در زمینه تولید واکسن پاستوکووک پلاس هم دیدیم که دانشمندان ما توانستند با همکاری دانشمندان کوبایی واکسن خوبی را تولید کنند.

سروری گفت: در اضطراری که  امکان دادن واکسن  به ایران از طریق کووکس نبود، لزوما باید انتقال تکنولوژی ساخت واکسن کرونا به کشور انجام می‌شد که به خوبی انجام شد و نقش خوبی در کشور ایفا شد. در زمینه واکسن پنوموکوک و روتاویروس هم  که در دست راه‌اندازی است و آن را از طریق مجلس و وزارت بهداشت پیگیری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه سیاست فعلی انستیتو پاستور ایران، تحقیقات کاربردی در زمینه تشخیص و ارائه روش‌های کنترل بیماری‌ها است، گفت: انستیتو پاستور ایران مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه هاری است. همچنین آزمایشگاه مرجع کشوری هستیم. آزمایشگاه همکار مرجع در هپاتیت، ایدز، سل و آنفلوآنزا هستیم و در تشخیص بیماری‌ها و تعقیب مستمر بیماری‌های نوپدید و بازپدید نیز انستیتو پاستور نقش ایفا می‌کند. در عین حال شبکه آزمایشگاهی کووید۱۹ نیز از سوی انستیتو پاستور راه‌اندازی شد که بیش از ۵۰۰ آزمایشگاه در طول دوره وانفسای کووید متصل شدند.

وی با بیان اینکه در دوم خرداد ماه ۱۴۰۱، آزمایش تشخیص مولکولی آبله میمونی در انستیتو پاستور ایران راه‌اندازی شد، گفت: باتوجه به لزوم آمادگی شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی کشور جهت تشخیص به‌هنگام‌ موارد مشکوک احتمالی، انستیتو پاستور ایران کیت غربالگری ارتوپاکس ویروس را طراحی کرد و تیم پاسخ سریع انستیتو پاستور برای آمادگی جهت پاسخ به اپیدمی‌های احتمالی شکل گرفت. در حال حاضر ۱۲ مرکز به عنوان مراکز اصلی در نقاط مختلف کشور برای تشخیص آبله میمونی تجهیزات شدند.

وی گفت: از ابتدای خرداد ماه سال جاری بررسی نمونه‌های مشکوک آبله میمونی در آزمایشگاه پاسخ سریع انستیتو پاستور در حال انجام‌است. تا امروز در ۸۱ نمونه تست غربالگری آبله میمونی انجام شده است. ۳۷ نمونه غربالگری هم در مراکز دیگر اتفاق افتاده است.

وی تاکید کرد: پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیر جزو تکالیف اصلی ماست که همچنان آن را دنبال می‌کنیم./ایسنا

امتیاز شما
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.