مقابله با گران‌فروشان؛ آغاز چهارمین طرح نظارت بر کالاهای اساسی

چهارمین طرح تشدید نظارت و بازرسی کالاهای اساسی از شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ در سراسر کشور با هدف مقابله با فروش اجباری و پدیده پشت فاکتورنویسی به‌قصد گران‌فروشی کلید خورد.

مقابله با گران‌فروشان؛ آغاز چهارمین طرح نظارت بر کالاهای اساسی

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی افزود: این طرح در حوزه کالاهای اساسی برنج، روغن و شکر که با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد کشور می‌شوند، آغاز شده است و تا زمان پایان یافتن فروش اجباری و پدیده پشت فاکتوری با قصد گرانفروشی، ادامه خواهد یافت.

به گزارش ایلنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد باقری شربیانی توضیح داد: با بروز شرایط بحرانی جنگ ۱۲ روزه، برخی از نمایندگان فروش شرکت‌های واردکننده کالاهای اساسی بدون اطلاع این شرکت‌ها، واحدهای صنفی را ملزم می‌کردند که همراه کالاهای اساسی، کالاهای غیراساسی را نیز از آنان خریداری کنند.

وی ادامه داد: با اجرای چهارمین طرح تشدید نظارت و بازرسی کالاهای اساسی با هرگونه فروش اجباری کالاهای اساسی به واحدهای صنفی در کشور به‌شدت برخورد می‌شود.

باقری شربیانی درباره ظهور پدیده پُشت فاکتوری نیز تصریح کرد: برخی نمایندگان فروش شرکت‌های واردکننده کالاهای اساسی به‌منظور گران‌فروشی، فاکتورهای فروش را با قیمت مصوب اعلام می‌کنند و در عین‌ حال از واحدهای صنفی خریدار کالاهای اساسی می‌خواهند وجوه اضافی را نیز به‌عنوان پُشت فاکتوری در حساب‌های دیگر واریز کنند که بازرسان ما به‌شدت با این پدیده مقابله خواهند کرد. 

وی گفت: با رصد، نظارت و بازرسی، در حال حاضر این پدیده کاهش یافته و ما برای پیشگیری از چنین تخلفاتی، فهرست اسامی عاملان و نمایندگان توزیع شرکت‌های واردکننده کالاهای اساسی را به دفاتر بازرسی جهادکشاورزی استان‌های سراسر کشور برای برخورد احتمالی با متخلفان ارسال کرده‌ایم.

باقری شربیانی ادامه داد: واحدهای صنفی هر استانی نیز می‌توانند اطلاعات و مستندات گران‌فروشی کالاهای اساسی را به دفاتر بازرسی و نظارت ارجاع دهند و دفاتر با متخلفان بر اساس قانون برخورد می‌کنند.

وی تاکید کرد: با توجه‌ به رصد موجودی انبارها در کشور، هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی نداریم و انبارها و فروشگاه‌ها مملو از این محصولات هستند.

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی در همین حال افزود: با بروز جنگ ۱۲ روزه، واردات و توزیع برخی از این محصولات نسبت به مدت مشابه سال گذشته سرعت بیشتری گرفته است. 

وی اذعان داشت: گران‌فروشی در کشور جایی ندارد و قیمت کالاهای اساسی باید به دوران پیش از جنگ ۱۲ روزه برگردد و با قیمت مصوب به دست مردم برسد. 

باقری شربیانی خاطرنشان کرد: ما از ابتدای امسال، سه طرح تشدید نظارت و بازرسی کالاهای اساسی برنج، روغن و شکر را اجرا و برای آنها شبکه‌های قابل‌رصد تعریف کرده‌ایم تا مطمئن شویم این کالاها به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.

وی در مورد نظارت بر توزیع برنج ابراز داشت: ما از ابتدای امسال فهرست عاملان توزیع نزدیک به ۲۸۵ هزار تن برنج وارداتی را به ارگان‌های نظارتی اعم از سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده، بازرسان اصناف و وزارت صمت و همراهی تعزیرات حکومتی و ارگان‌های نظارتی در قالب سه طرح نظارت و بازرسی برای مقابله با گران‌فروشی ارسال کردیم.

باقری شربیانی گفت: رصد و نظارت بر کالاهای اساسی در چند طرح تشدید نظارت و بازرسی، شدت گرفته و منجر به کاهش تخلفات شده است.

وی قیمت مصوب برنج هندی را حداکثر هر کیلوگرم ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان و برنج پاکستانی را هر کیلوگرم ۶۶ هزار و ۳۰۰ تومان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز عرضه عنوان کرد.

مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی اذعان داشت: مصرف کنندگان برای بیان شکایات و اعلام گرانفروشی ها می‌توانند به صورت تلفنی با سامانه ۱۲۴ وزارت صمت تماس بگیرند و یا پیام مکتوب خود را به سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی ارسال کنند.

 

ارسال نظر

خبر‌فوری: صورت‌های مالی سال ۱۴۰۳ بانک صادرات ایران تصویب شد