کد خبر : 12187
تاریخ انتشار : شنبه 12 شهریور 1401 - 12:35
-

اظهارات وکیل خانه سینما درباره یک انتخابات پرحاشیه

اظهارات وکیل خانه سینما درباره یک انتخابات پرحاشیه
وکیل خانه سینما با تشریح جزییاتی از انتخابات هیأت مدیره خانه سینما بیان کرد، مجمع عمومی به الحاق چهار صنف جدیدِ دارای شناسه رأی مثبت داده است.

آبان نیوز به نقل از ایسنا ، انتخابات پرحاشیه‌ی شانزدهمین دوره هیأت مدیره‌ی خانه سینما سرانجام روز نهم شهریور ماه با برپایی مجمع عمومی و پس از یک دوره تعویق و اما و اگرهای فراوان برگزار شد و علی لقمانی، رسول صدرعاملی، محمدمهدی عسگرپور، مسعود امیری تیرانی، علی دهکردی، حبیب اسماعیلی و علیرضا حسینی به عنوان اعضای جدید هیأت مدیره رأی آوردند. در بین این افراد تنها کسی که قبلا هم سابقه‌ی عضویت در این هیأت را داشت عسگرپور بود که البته انتخاب او با توجه به اینکه از میان تهیه‌کنندگان نامزد شده بود، بی‌حاشیه نماند.

در این زمینه جمال خندان -وکیل حقوقی خانه سینما- که هنگام برگزاری مجمع و انتخابات نیز حضور داشت در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در این خصوص توضیح داد: حدود دو سال پیش در اداره‌ی ثبت شرکت‌ها اعضای مجمع عمومی خانه سینما معرفی شدند و در واقع مشخص شد که مجمع عمومی خانه‌ی سینما شامل ۲۱ صنف است که همگی شناسه‌ی ملی ثبت قانونی گرفته‌اند و در نتیجه مجمع عمومی هم با حضور این صنف‌ها برگزار می‌شود. اما از آنجا که ممکن است برخی صنف‌های دیگر دیرتر برای گرفتن شناسه‌ی ملی اقدام کنند، هنگامی که تقاضای اضافه شدن به مجمع را داشته باشند طبیعتاً باید تشریفاتی طی شود؛ یعنی این موضوع باید در مجمع تصویب شود.

او افزود: برای این دوره چهار صنف دیگر از جمله انجمن منشیان صحنه و مدرسان سینما شناسه‌ی ملی خود را گرفته بودند و تصور هیأت مدیره‌ی قبلی بر این بود که این صنوف با توجه به داشتن شناسه‌ی ملی به صورت اتوماتیک‌ می‌توانند در مجمع و انتخابات حضور داشته باشند به همین دلیل آن‌ها را به عنوان عضو رسمی مجمع دعوت کرده بودند، در حالی‌که دو سال قبل تکلیف مجمع عمومی در اداره‌ی ثبت شرکت‌ها روشن شده بود و از این پس اگر قرار باشد صنفی به مجمع اضافه شود باید مصوبه‌ی مجمع عمومی را داشته باشد. لازمه‌ی چنین کاری هم این بود که موضوع در دستورجلسه‌ی مجمع برای بررسی لحاظ شده باشد که چنین اتفاقی نیفتاده بود. البته در اساسنامه‌ی خانه سینما آمده است که هر صنف جدیدی بخواهد به مجمع اضافه شود باید درخواست خود را به هیأت مدیره بدهد و هیأت مدیره در گزارشی نظر مثبت یا منفی خود را در اختیار مجمع عمومی قرار می‌دهد تا مجمع تصمیم‌گیری کند. اگرچه این درخواست در دستورجلسه قرار نداشت اما نظر به اینکه تمامی ۲۱ صنف عضو مجمع عمومی که نام‌شان در اداره ثبت شرکت‌ها قید شده است، در جلسه‌ی مجمع حاضر بودند لذا در مجمع رأی‌گیری شد و سرانجام مجمع به اضافه شدن چهار صنف جدید به عضویت در مجمع عمومی خانه سینما رای مثبت داد.

خندان همچنین درباره‌ی نماینده‌ی صنف پرحاشیه تهیه‌کننده‌ها که محمدمهدی عسگرپور را معرفی کرده بودند نیز اظهار کرد: درباره صنف تهیه‌کنندگان ماجرا این طور بود که از طرف هیأت مدیره به عنوان ناظر در مجمع عمومی دعوت شده بودند ولی از آنجا که آن‌ها نیز با داشتن شناسه‌ی ملی خواستار عضویت در مجمع بودند، برای عضویتشان رأی‌گیری شد و از مجمع عمومی رأی مثبت گرفتند. اصل ماجرا این بود که سه تشکل تهیه کنندگان سینما، با هم توافق کرده بودند که هر سه در قالب یک تشکل آن هم تهیه کنندگان موسوم به «اکت» یعنی انجمن کارفرمایی تهیه‌کنندگان -که شناسه ملی هم دارد- در مجمع و انتخابات حاضر شوند و تاکید شد که از این پس اعضای این گروه تهیه‌کنندگان تحت عنوان «اکت» به عنوان عضو مجمع عمومی شناخته می‌شوند و دیگر جای اعتراض نخواهد بود تا کسی خود را منتسب به تشکلی دیگر بداند. برهمین اساس مجمع عمومی تصویب کرد که از این پس «اکت» عضو مجمع عمومی خانه سینما باشد.

او ادامه داد: هیات مدیره‌ی خانه سینما به طور رسمی اسامی نامزدهای هیأت مدیره را منتشر نکرده بود و نام‌هایی که چند روز قبل از انتخابات به عنوان نامزدهای صنوف مختلف منتشر شده بود در یک نامه‌ی رسمی و امضا شده نبود، با این حال نام محمدمهدی عسگرپور به این دلیل در آن لیست قرار نداشت که طبق آنچه توضیح دادم، اصلا «اکت» هنوز عضو رسمی مجمع عمومی نبود ولی وقتی مجمع به عضویت آن رأی داد، آقای عسگرپور که پیش از این به عنوان نامزد عضویت در هیأت مدیره از سوی «اکت» به خانه سینما معرفی شده بود به صورت خودکار نامش در لیست نامزدهای عضویت در هیأت مدیره قرار گرفت.

وی در پاسخ به اینکه آیا اضافه شدن در لحظات آخر پیش از انتخابات منع قانونی نداشت؟ افزود: در واقع باید گفت که اضافه شدنی صورت نگرفته، چون قبلاً تشکل تهیه‌کنندگی موسوم به «اکت» در نامه‌ای رسمی اعلام کرده بود که آقای عسگرپور نماینده آن‌ها است اما هیأت مدیره این مسئله را به دلیل آنچه توضیح دادم نپذیرفته بود ولی مجمع عمومی خانه سینما آن را پذیرفت.

خندان در پایان تاکید کرد: نماینده‌ی وزارت ارشاد نیز هنگام برگزاری مجمع عمومی که با ریاست آقای فرهاد توحیدی برگزار شد حضور داشت و صورتجلسه‌های مربوطه هم به طور کامل به امضا رسید.

بیشتر بخوانید:

همه آنچه از هیات مدیره جدید خانه سینما می دانیم

 

 

62369832

امتیاز شما
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.