کد خبر : 3320
تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400 - 8:31
-

حسن بهشتی‌پور، کارشناس روابط بین‌الملل:

برجام اگر بد است، چرا اصرار دارید آمریکا به آن برگردد؟/ مردم فهمیدند خروج آمریکا از برجام وضع اقتصادی ما را بدتر کرد

برجام اگر بد است، چرا اصرار دارید آمریکا به آن برگردد؟/ مردم فهمیدند خروج آمریکا از برجام وضع اقتصادی ما را بدتر کرد
حسن بهشتی‌پور، کارشناس روابط بین‌الملل، گفت: اگر برجام بد بود که نباید بر هم خوردن آن این‌قدر تبعات می‌داشت. اگر هم فکر می‌کنند برجام بد است چرا مدام اصرار دارند آمریکا به تعهداتش بازگردد؟

به گزارش آبان‌نیوز و به نقل از روزنامه اعتماد، حسن بهشتی‌پور، کارشناس روابط بین‌الملل گفت: مخالفان برجام در ایران باید به این سوال پاسخ دهند که چه آلترناتیوی برای این توافق دارند؟ آیا زمانی که ایالات متحده از برجام خارج شد، وضع ما بهتر شد یا بدتر؟ باور من این است که وضع اقتصادی ما بسیار بدتر شد و مردم هم خودشان این را حس می‌کنند.

 

او افزود: اگر برجام بد بود که نباید بر هم خوردن آن این‌قدر تبعات می‌داشت. اگر هم فکر می‌کنند برجام بد است چرا مدام اصرار دارند امریکا به تعهداتش بازگردد؟ چرا آن زمان که امریکا خارج شد، نظام تصمیم گرفت در برجام باقی بماند؟ باید اذعان داشت به‌رغم امتیازاتی که ایران در برجام می‌دهد، این توافق به نفع کشور ماست و همین موجب شد در برجام بمانیم و خواستار بازگشت امریکا شویم. منتقدان این را باور نمی‌کنند و می‌خواهند همه‌ چیز را گردن ناکارآمدی دولت بیندازند. تصور می‌کنند دولت بعد که بیاید همه‌ چیز حل می‌شود. این کارشکنی‌ها جنبه گروهی و جناحی دارد، نه جنبه ملی. همه می‌بینند که اگر برجام نبود اوضاع ما به مراتب بدتر بود. پیش از برجام را هم به یاد داریم که چه تحریم‌هایی علیه ایران وجود داشت. از همین رو من تصور می‌کنم در حاکمیت ایران اراده کافی برای اجرای برجام وجود دارد.

 

بهشتی پور گفت: هم مخالفان داخلی برجام در امریکا و هم تل‌آویو به این باور رسیده‌اند که بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای قطعی است و کاری از دست‌شان در این زمینه برنمی‌آید. در نتیجه می‌خواهند صرفا مانع اعطای امتیازات بیشتر به ایران شوند. همه امکانات رسانه‌ای، دولتی و تمام لابی‌ها هزینه شده‌اند و آنها می‌دانند که بازگشت امریکا به برجام تصمیم کاخ سفید است. هدف این فشارها را باید اولا امتیازگیری متقابل از امریکا و ثانیا ممانعت از امتیازدهی به ایران دانست. بدشان هم نمی‌آید ایران را هم تحت فشار بگذارند که امتیازات بیشتری بدهد اما بعید است جمهوری اسلامی در مقابل چنین فشارهایی کوتاه بیاید و امتیازی بدهد.

امتیاز شما
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.